Harun K 23-11-2020 09:46
2020 Yılında E-Ticaret
Pandemi sürecinde artan talepler e-ticaret yapmak isteyenler için bir fırsat yaratıyor.

E-Ticaret Nedir?

E-ticaret yirmi birinci yüz yılda teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanların alışılagelmiş alışveriş yöntemlerinden vazgeçip internet siteleri aracılığı ile evlerinden çıkmadan kısa süreler içerisinde alışveriş yapabilir hale gelmesinin bir sonucudur. Hatta ürünlere normalden daha az ek maliyetler yüklenmeden satıldığı için de mağaza fiyatlarından daha uygun fiyatlar karşılığında alışveriş yapabilmeleri sağlanmaktadır.

E- Ticaret Sitesi Nedir?

E-ticaret sitesi; insanların belirli bir adres üzerinden birkaç tık ile yorulmadan ve ürünlere dükkan kirası, stok depolama maliyeti, çalışan ücretleri gibi maliyetlerin yüklenmeden görece daha ucuz fiyatlar ile ürün veya hizmet satın aldığı, sanal mağaza olarak da adlandırabileceğimiz internet siteleridir

E-Ticaret Sitesi Yönetimi

Bir internet sitesinin yönetimini profesyonel bir şekilde yapılması için belli başlı parametreleri sağlaması gerekir. Bunlar kısaca güvenlik, ilgi çekicilik, reklam yönetimi, SEO çalışması gibi etmenlerdir. Kullanıcının müşteriye dönüşmesi konusunda başarılı olabilmek için sitenizin yönetimi oldukça önem taşımaktadır.

E-Ticaret Sitemi Oluşturduktan Sonra Ne Yapacağım?

Gayet basit adımlar ile e-ticaret sitenizi oluşturduktan sonra, satacağınız ürünü hangi pazarlarda hangi stratejiler ile satacağınıza ve olası maliyetleri netleştirmeniz gerekmekte. Bu adımları da takip ettikten sonra yaşınız, cinsiyetiniz, bulunduğunuz konum gibi parametrelerin hiçbir önemi kalmamakta. İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde, istediğiniz kadar çalışarak finansal özgürlüğünüzü sadece bir laptop ve bir internet bağlantısı ile sağlayabilirsiniz.

Kadınlar da E-Ticaret Yapabilir!

Yazımız da bahsettiğimiz gibi e-ticaret yapmak için ihtiyacınız olan tek şey bir laptop ve internet bağlantısı. Kadınlar ev ortamından ayrılmadan e-ticaret yapabilir ve finansal özgürlüklerini kazanabilirler. Günümüz de evden satış yapan kadınlar genellikle kendilerini Instagram ile sınırlandırıyor oysa ki e-ticaret sitesi oluşturdukları takdirde tüm dünyaya açılıp  Instagram satışlarını oldukça geride bırakacak ve cirolarını katlayacaklardır.